T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
DENİZLİ / PAMUKKALE - Sema - Abdurrahman Karamanlıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

ÖĞRENCİLERİMİZ ANTALYA'DA ve DENİZLİ'DE İŞLETMELERDE BECERİ EĞİTİMİNE BAŞLADI

Mesleki ve Teknik eğitimde uygulama esastır. Öğrencilerin okulda öğrenmiş oldukları mesleki bilgi ve becerilerini pekiştirmek, sektördeki uygulamaları yerinde görmek adına İşletmelerde Beceri Eğitimi Uygulaması meslek liselerinde ve mesleğe yönelik okullarda yaptırılmaktadır. Ülkemizdeki mesleki ve teknik kazanımlar ortaöğretim seviyesinde verilmeye başlanmaktadır.

Mesleki ve teknik eğitim, insanların yeteneklerini keşfetmelerine, hizmet, sanayi ve tarım piyasalarının kaliteli personel gereksiniminin giderilmesine ve ülkemizin rekabet gücünün artırılmasının sağlanması için önemlidir. Mesleki ve teknik eğitim, ortaöğretim seviyesinde örgün olarak Milli Eğitim Bakanlığı kontrolündeki mesleki ve teknik okullarda verilmektedir Ülkemizde

öğrencilerin mesleki ve teknik okullarda edindikleri bilgi ve becerileri geliştirmek, piyasadaki çalışmaları ve gelişmeleri yerinde görmelerini sağlamak için İşletmelerde Beceri Eğitimi Uygulaması yürütülmektedir. İşletmelerde mesleki eğitim, mesleki ve teknik okullardaki öğrencilerin uygulamalı derslerini işletmelerde, teorik derslerini de okullarında veya işletmelerce sağlanan eğitim alanlarında yaptıkları eğitim çalışmalarını ifade eder.

 

SEMA ABDURRAHMAN KARAMANLIOĞLU  MESLEKİ  VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ  iki  alandan  oluşmaktadır: Yiyecek- İçecek  Hizmetleri  Alanı  ve  Konaklama-Seyahat Hizmetleri Alanı.

 

Okulumuz   10. ve 11. sınıf öğrencileri  okuldaki  eğitimini  nisan ayında tamamladıktan  sonra  işletmede beceri eğitimi (  STAJ )  için  il  içi ve il dışında  işletmelere yerleştirilir. 6  ay  süren  işletmede staj eğitimleri  sırasında  öğrencilerimiz  okulda aldıkları teorik ve uygulamalı dersleri ile ilgili  sektördeki gelişmeleri  takip etmek  mesleki  deneyim  kazanmak  ve hayata hazırlanarak  mesleki  ve sosyo kültürel açıdan  kendilerini geliştirme  fırsatını bu sayede yakalamış  oluyorlar. Öğrencilerimiz  stajlarını  Antalya'da  yapabiliyorlar.  Okulumuz  Proje okulu  olması nedeniyle   Antalya'daki  oteller ile  imzaladıkları  protokol  çerçevesinde  staj  yapacakları  otellere yerleştirilir. Antalya'da  MEGA SARAY, TRENDY, CALİSTA, GRANADA, ROBINSON ve ALVA DONNA  otellerinde stajlarını yapma imkanlarına sahip olmaktadır.Stajlarını tamamlayan  öğrenciler okulumuzda işletmede beceri eğitimi sınavına girerek stajlarını tamamlamış olurlar. PROTOKOL imzalanmış otellerimizde staj  yapan  öğrencilerimiz  stajlarını tamamladıktan sonra eğitim öğretime başladıklarında ayrıca  burs  almaktadırlar.Okulumuzdan mezun olmaya hak kazanan  öğrencilerimiz diplomanın yanı sıra  İş Yeri Açma Belgesi , Europass Sertifika Belgesi  alır. Mezun olduktan  sonra  yaşamını akademik  olarak devam etmek istemeyen  öğrencilerimize   staj  yaptıkları  otel ve işletmeler  tarafından  iş imkanları sunulmaktadır.

Antalya'da staj yapan öğrencilerimizin videolarına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 25.06.2022 - Güncelleme: 28.07.2022 16:24 - Görüntülenme: 683
  Beğen | 3  kişi beğendi